tiistai 28. tammikuuta 2014

Todella hämmentynyt

Miten ristiriidassa voi sisäinen ja ulkoinen olemus olla?

Tänään terapeutti kertoi asian joka tapahtui kuulemma jonkun aikaa sitten. Miespuolisella asiakkaalla oli ollut aika mun jälkeen ja törmättiin tietenkin siinä odotushuoneessa ja hän oli sitten sanonut terapeutille jotain että "Siin oli kyl hyvännäkönen tyttö. Mut naamasta näki et se tietää sen itekin." 
Tä oli todella hämmentävää. En vaan tajua. Okei a) hyvännäköinen? Not. ja B) näytän siltä että tiedän sen? No, enpäs tiedäkään.  Kai se sitten on se "suojakuori" joka mullakin on varmasti päällä kun yritän peittää sen epävarmuuden jota tunnen. Musta tuntuu että saatan ennemminkin vaikuttaa ylimieliseltä kuin epävarmalta, joskus ainakin. Mä tiedän että oikeasti vaikutan varmasti paljon itsevarmemmalta esimerkiksi luokkalaisten silmiin kuin mitä todellisuudessa olen. Se vaan tulee automaattisesti, helpompaa näytellä kuin olla oma, epävarma, haavoittuva itsensä.

 Tä oli hyvä esimerkki siitä että ulkonäkö voi pettää, aika pahastikin. Kaikki ei vaan näy ulospäin. Sä voit näyttää ulkoisesti itsevarmalta mutta samalla pitää itseäsi rumana ja huonona ihmisenä. Voit nauraa ja näyttää iloiselta ja samalla suunnitella itsemurhaa. Sä voit tuntua ensin tosi mukavalta ihmiseltä mutta paljastua täysin kusipääksi. Tai sä voit vaikuttaa ylimieliseltä kusipäältä ensin mutta paljastuakin todella mukavaksi ihmiseksi.
Ulkoinen olemus ei välttämättä kerro paljoa paskaakaan siitä millainen oikeasti olet. Aina ensivaikutelma ei ole se totuus. Muistakaa se. 

4 kommenttia:

 1. Varmasti tosi hämmentävä tilanne! varsinkin toi ''Mut naamasta näki et se tietää sen itekin.'' Todellakin ulkokuori voi peittää tosi paljon. Mullaki joskus yhteiskuntaopin opettaja sano kerran: ''sun ilme on aina niin ylimielinen, että pitäis ottaa kuva'' se oli outoa, koska musta tuntu, etten koskaan ollu tunnilla tarpeeks hyvä ja muutenkin mulla oli tosi huono itsetunto.
  Mutta hei, mieti tätä :) se mies ei ehkä tiedä miltä susta tuntuu, tai miten koet ittes....mutta se näkee sun ulkokuoren ja sanoo, että se on hyvännäkönen ja sehän on ehdottomasti positiivinen kommentti :) ota semmoset vastaan, harvoin suomalaiset sanoo, että joku on nätti, ellei se oikeesti sen mielestä ole, koska me ei olla mikään ylenpalttisesti kehuja viljelevä kansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kommentti opettajalta! :O Eipä naamasta näköjään voi kauheasti välttämättä sanoa..
   Niin, pitäisi ottaa se positiivisena kehuna, se on vain niin vaikeaa kun en itse tunne niin :/ Mutta ei kai se siitä olisi terapeutille maininnut jos olisin oikeasti sen mielestä ruma:D

   Poista
 2. Muakin jäis vaivaamaan toi kommentti, mutta kannattaa muistaa että se oli kehu, koska siinä se mies oli kyllä oikeassa, että sä oot hyvännäköinen. Eikä kukaan voiskaan sua rumaksi sanoa, sähän oot klassisen kaunis nuori nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kehuista Larissa! :) <3 yritän ottaa ne tosissani :)

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentista, arvostan kaikkia sanoja:)♥
Kommentinvalvonta on käytössä joten voit sanoa jos et halua kommenttiasi julkaistavan:)
Vastaan kommentteihin pääasiassa omaan blogiini.